Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u utorak, 30. lipnja 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije i ovaj put će se odazvati ovoj akciji. Hrvatski Crveni križ – utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi, vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi te izdaje potrebne potvrde. Obzirom da svakih pet minuta netko treba krv, odlučili smo se svojim darivanjem biti kockica u mozaiku dobrovoljnih darivatelja krvi, a na ovaj način podići svijest o darivanju krvi kako u našoj populaciji, tako i širem građanstvu. Želja nam je da će ovo postati tradicija, a da će se članstvo Udruge ubuduće odazivati u većem broju ovoj plemenitoj akciji.

Najveći čin ljubavi je nesebično sebe za druge davati, naši roditelji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske, a mi poučeni njihovom žrtvom želimo raditi na boljitku društva u kojemu živimo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano