Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Dana 25. travnja 2020. godine održan je sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata elektroničkim putem (program / aplikacija Zoom) zbog epidemije korona virusom (COVID-19) te sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na sastanku je predsjednica udruge Sandra Rapčak obavijestila ostale članove Predsjedništva udruge kako su svi projekti iz 2019. godine uspješno provedeni te opravdani prema nadležnim institucijama. Također su prezentirani projekti koje je udruga prijavila u 2020. godini. Obzirom da je udruga bila u obavezni obaviti revizorski uvid u financijske izvještaje za 2019. godinu, isto je izvršila tvrtka Revizija i porezno savjetovanje d.o.o. iz Vukovara te iz izvještaja proizlazi kako je financijsko poslovanje Udruge obavljeno sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Kompletno izvješće objavljeno je na mrežnoj stranici udruge. Članovi predsjedništva udruge upoznati su sa sastankom Nadzornog odbora udruge te njihovim zaključkom o pregledu financijskih izvještaja udruge državne razine i njezinih Podružnica.

U nastavku sastanka raspravljalo se o ovogodišnjem mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i programu „Ovčara – vječna rana“, ukoliko se isti budu mogli održati zbog buduće epidemiološke situacije i preporuka nadležnih institucija zbog epidemije korona virusom. Donesen je zaključak da ukoliko epidemiološka situacija ne bude dozvoljavala okupljanje većeg broja osoba, da će se programi prilagoditi uputama nadležnih institucija i obilježiti na prigodan način.

Na sastanku su članovi predsjedništva također obavješteni o odgođenim događajima na kojima su trebale sudjelovati predstavnice udruge kao i ostalim aktualnostima i planovima za nadolazeće razdoblje vezano za rad udruge.

Do daljnjeg je odlučeno da je obje djelatnice udruge svoj rad nastaviti od kuće, sukladno ranijoj odluci predsjedništva UDPNHBDR te preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite uslijed epidemije korona virusom.

Poruka Predsjedništva UDPNHBDR uslijed epidemije korona virusom:

Ostanite kući i ostanite zdravi kako bi smo se svi skupa mogli uskoro vratiti u svoje rutine i svakodnevnice te kako bi se normalan život i funkcioniranje nastavilo. U trenutnoj situaciji najvažnije je očuvanje zdravlja svih ljudi. Ukoliko možete pomoći svojim bližnjima i osobama u sredini u kojoj živite, posebice starijim i osjetljivijih skupinama građana, pomognite sukladno vlastitim mogućnostima. I ova situacija će jednom proći, a samo odgovornošću svih nas možemo doprinijeti da ista prođe što prije kako bi se i kroz udrugu vratili planiranim aktivnostima u tekućoj godini. Udruga i dalje stoji na raspolaganju svima kojima je pomoć potrebna u trenutnoj situaciji, a u planu je i projekt kojim ćemo nastojati pomoći ranjivim skupinama građana kako bi u trenutnoj situaciji društvene izoliranosti ostali pribrani i jaki te kako bi iz svega što je trenutno snašlo cijeli svijet, svi skupa izašli još jači.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano