Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dana 10. ožujka 2020. godine u organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje Grada Vukovara obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara, koji se već šestu godinu za redom obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine.

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća povodom 29. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima, a potom i odavanjem počasti poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje Domovine kod spomen – obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar gdje su okupljeni sudjelovali u molitvi koju je predvodio fra. Ivica Jagodić župnik i gvardijan župe sv. Filipa i Jakova. Nakon odavanja počasti služena je sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje u crkvi sv. Filipa i Jakova. Središnji događaj bila je svečana akademija posvećena hrvatskim braniteljicama i braniteljima Vukovara koja se održala u Hrvatskom domu Vukovar. Nakon svečane akademije okupljeni su se u mimohodu uputili od Hrvatskog doma do Trga Republike Hrvatske gdje se upriličilo druženje i prigodni program.


Programu je nazočila administrativna djelatnica Veronika Soldo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »