Dobrovoljno darivanje krvi

Dana 29. veljače 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge

U subotu, 29. veljače održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj hvalevrijednoj akciji odazvali su se i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije. Hrvatski Crveni križ – utemeljitelj dobrovoljnog davanja krvi u Republici Hrvatskoj, promiče dobrovoljno davanje krvi, organizira i provodi akcije davanja krvi, okuplja davatelje, dodjeljuje priznanja sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa u svrhu društvenog vrednovanja davatelja krvi, vodi brigu i evidenciju o davateljima krvi te izdaje potrebne potvrde. Obzirom da svakih pet minuta netko treba krv, odlučili smo se svojim darivanjem biti kockica u mozaiku dobrovoljnih darivatelja krvi, a na ovaj način podići svijest o darivanju krvi kako u našoj populaciji, tako i širem građanstvu. Želja nam je da će ovo postati tradicija, a da će se članstvo Udruge ubuduće odazivati u većem broju ovoj plemenitoj akciji.

Najveći čin ljubavi je nesebično sebe za druge davati, naši roditelji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske, a mi poučeni njihovom žrtvom želimo raditi na boljitku društva u kojemu živimo.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano