Održan tradicionalni božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Zagrebu

U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Zagrebu je u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine održan tradicionalni božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Članovi obitelji – roditelji, udovice, djeca te brojni drugi okupili su se na Mirogoju.

Susret je započeo kod Spomenika glas hrvatske žrtve – Zid boli gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće te je time odana počast svim žrtvama iz Domovinskog rata. Nakon kratke molitve, sudionici su se uputili na Krematorij kod Zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka Kenotaf. Polaganjem vijenaca i kratkom molitvom odana počast svim neidentificiranim žrtvama iz Domovinskog rata.

Božićni susret nastavljen je u Crkvi Svete mati slobode na Jarunu gdje je služena Sveta misa zadušnica za žrtve iz Domovinskog rata. Nakon mise uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak. Božićnom susretu nazočili su predstavnici UDPNHBDR.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »