Održana tribina „Međusektorska suradnja u području rješavanja pitanja nestalih osoba“

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Zagrebu je 10. prosinca 2019. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja održana tribina „Međusektorska suradnja u području pitanja nestalih osoba“ u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Na tribini su također bili predstavnici državnih tijela zaduženih za pitanje nestalih osoba iz Domovinskog rata.

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda sudionike tribine pozdravio je pomoćnik ministra Stjepan Sučić, čelnik Uprave za zatočene i nestale, a u ime nositelja programa predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir. Obostrano je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, a predstavnici udruga posebno su pohvalili rad Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja iako je od strane udruga koje okupljaju obitelji nestalih osoba iz Domovinskog rata naglašeno to i da obitelji očekuju brže rješavanje od strane svih institucija uključenih u procese rješavanja ovog vrlo važnog pitanja.

 

 

 

U sklopu tribine predstavnici udruga govorili su o pitanju nestalih osoba iz perspektive članova obitelji, a iz perspektive institucija na tu temu izlagali su predstavnici Povjerenstva Vlade RH i Uprave za zatočene i nestale MHB-a.

 

 

Kroz izlaganja i diskusiju o dosadašnjim iskustvima i postignućima te zakonskim okvirima i problemima s kojima se susreću obitelji i institucije u nastojanju rješavanja pitanja nestalih osoba, prepoznata je potreba nastavka i intenziviranja suradnje, kao i daljnjeg korištenja svih mehanizama radi postignuća zajedničkih ciljeva.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano