Održana radionica „Umrežavanje NVO s ciljem doprinosa procesu rješavanja pitanja nestalih osoba“

U Zagrebu je 11. prosinca 2019. godine u hotelu Antunović održana radionica „Umrežavanje NVO s ciljem doprinosa procesu rješavanja pitanja nestalih osoba“ u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te suradnje sa Zajednicom udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata RH i Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. 

Radionicu je otvorila predsjednica SUOZNHB Ljiljana Alvir koja je istaknula kako udruge organizatori ove radionice već nekoliko godina surađuju na mnogim aktivnostima i projektima, a kao najznačajniji je istaknula Međunarodni dan nestalih osoba. Obzirom da mnogobrojne zajedničke aktivnosti u planu je u 2020. godini sklopiti Sporazum o suradnji između udruga kako bi definirali zajedničke ciljeve i aktivnosti koje će udruge provoditi te zajednički se još više zalagati za pitanje nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Tajnica ZUHCSDR RH Slavica Marinović pohvalila je dosadašnju suradnju udruga te istaknula i suradnju na međunarodnoj razini u procesima rješavanja pitanja nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak naglasila je kako udruge organizatori već godinama međusobno surađuju i podupiru se te osim aktivnosti vezanih za procese rješavanja pitanja nestalih osoba iz Domovinskog rata i suradnje u kreiranju Zakona o nestalim osobama iz Domovinskog rata, surađuju i na mnogim drugim aktivnostima – tribinama i izobrazbama kako bi unaprijedili svoje kapacitete i rad u udrugama.

Sudionicima radionice su prezentirani zajednički ciljevi koji bi bili točno definirani Sporazumom kojeg će udruge potpisati u 2020. godini, a odnositi će se na period 2020. – 2030. godina.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »