Održana redovna izborna i izvještajna sjednica Skupštine UDPNHBDR

U Sesvetama (Zagreb) je dana 30. studenog 2019. godine održana Redovna izborna i izvještajna sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Na istoj su bili delegati iz 10 županijskih Podružnica UDPNHBDR kao i delegati – članovi udruge iz županija koje nemaju registriranu Podružnicu UDPNHBDR.

Skupštinu je otvorila predsjednica udruge Sandra Rapčak koja je pozdravila sve nazočne nakon čega je intonirana Himna Republike Hrvatske te minuta tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Na Skupštini je predsjednica udruge Sandra Rapčak podnijela izvještaje o radu udruge i financijski izvještaj udruge za 2018. i 2019. godinu. Predsjednica Nadzornog odbora UDPNHBDR Nikolina Menjuk podnijela je izvještaj o radu Nadzornog odbora za 2018. i 2019. godinu, dok je Deivid Petranović kao član Suda časti udruge podnio izvještaj o radu Suda časti udruge za navedeno razdoblje. Skupštini su svoje izvještaje o radu podnijele i dvije djelatnice zaposlene u udruzi – Veronika Soldo na radnom mjestu administrativne djelatnice udruge i Sandra Rapčak na radnom mjestu voditeljica projekata udruge. Nakon podnesenih izvještaja uslijedila je rasprava po istima te glasovanje na kojem su svi jednoglasno usvojeni. Potom su svoje izvještaje o radu podnosile sve nazočne Podružnice u sastavu UDPNHBDR koje su bile na Skupštini te su i njihovi izvještaji usvojeni.

 


Nakon razrješenja svih dosadašnjih tijela i dužnosnika udruge slijedilo je pregledavanje pristiglih kandidatura temeljem javnog poziva objavljenog na mrežnim stranicama udruge. Nakon što je predsjednik Izborne komisije Željko Živalj zajedno sa svojim članovima utvrdio da su sve pristigle kandidature valjane uslijedilo je predstavljanje kandidata za tajnika, dopredsjednika i predsjednika udruge za naredni period u trajanju 4 godine. Svoj dosadašnji rad i angažman u udruzi te viziju budućeg rada i razvoja udruge predstavili su Antonija Perač Fištrović kao kandidatkinja za tajnicu udruge, Marko Marić kao kandidat za dopredsjednika udruge te Sandra Rapčak kao kandidatkinja za predsjednicu udruge. Nakon predstavljanja kandidata Skupštini je omogućeno da istima postavlja pitanja te se nakon istoga prešlo na glasanje.

Skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata jednoglasno je izabrala da će udrugu u razdoblju sljedeće 4 godine predstavljati sljedeći:

 

Predsjednica UDPNHBDR: Sandra Rapčak
Dopredsjednik UDPNHBDR: Marko Marić
Tajnica UDPNHBDR: Antonija Perač Fištrović

 Nadzorni odbor UDPNHBDR:

Nikolina Menjuk – predsjednica
Karolina Klarić Crljenković – članica
Maja Valek – članica

 Sud časti UDPNHBDR:

Marija Božjak – predsjednica
Deivid Petranović – član
Klara Marinović – članica

 

Nakon izbora tijela i dužnosnika udruge, predsjednik Radnog predsjedništva Boris Herman čestitao je svim izabranima te je vođenje Skupštine preuzelo novoizabrano vodstvo udruge.

Nakon što se predsjednica udruge Sandra Rapčak u ime svih izabranih zahvalila delegatima Skupštine na danom im povjerenju i prepoznavanju dosadašnjeg rada u udruzi, nastavljena je Skupština te su u nastavku prezentirani prijedlozi Plana rana i Financijskog plana udruge za 2020. godinu koji su također usvojeni od Skupštine, izabrana je inventurna komisija za 2019. godinu te se raspravljalo o ostalim aktualnostima u udruzi, kao i odrađenom 12. mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodnom programu „Ovčara – vječna rana“.

Nakon Skupštine održan je prigodni domjenak koji je ujedno bio i predblagdansko druženje članova udruge.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »