Održana promocija knjige Oteti od zaborava – 91 heroj Domovinskog rata

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2019., dana 14.studenoga 2019. godine s početkom u 17:00 sati u Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena je knjiga „Oteti od zaborava – 91 heroj Domovinskog rata“ koja donosi 91. priču o herojstvu, patnji i stradanju hrvatskih branitelja i civila za vrijeme Domovinskog rata, mlade autorice Roberte Kljenak, kćeri hrvatskog branitelja.

Kako se moglo čuti, autorica je sa svakom osobom čija se priča našla u knjizi, razgovarala osobno, a ti razgovori bili su vrlo potresni jer je sjećanje na sve ono što su proživjeli i danas jednako bolno. Motiv za nastanak knjige ponajprije je želja da heroji koji su dali veliki doprinos u stvaranju Hrvatske države ne budu zaboravljeni, a što se nažalost događa i “danas djeca ne znaju nabrojati niti 5 imena heroja domovinskog rata i mislim da je vrijeme da se to promijeni”, istaknula je Roberta Kljenjak izrazivši nadu da će ova knjiga ući u sustav hrvatskog školstva kao obvezno štivo iz kojeg će djeca učiti o događajima u Domovinskom ratu.

Uz autoricu, na promociji knjige sudjelovali su: Ivica Krnjak, politički emigrant i hrvatski vojni zapovjednik, Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika grada Vukovara Tomislav Josić,  Marijan Živković, otac dvojice poginulih hrvatskih branitelja te hrvatski branitelj Ivica Jurčan. 

Predgovore knjizi napisali su Osječko – baranjski župan Ivan Anušić, fra. Ante Čavka iz Knina, hodočasnik Branko Čulo, ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang, dragovoljac HOS – a i branitelj Vukovara Damir Markuš, voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, ratni načelnik Stožera Specijalne policije MUP – a RH general Željko Sačić i hrvatski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra. 

U knjizi se nalaze priče članova Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a predstavljanju knjige nazočili su članovi i predsjednica UDPNHBDR – Podružnice VSŽ.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »