Sistematski pregledi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županij

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta „Djeca rata – nečujni krik“ provodila je pilot aktivnost sistematskih pregleda djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko –baranjske i Splitsko-dalmatinske županije.

U sklopu projekta odrađeni su sistematske pregledi u Poliklinici Turjak – Slavonija u Osijeku za osobe s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Pregledi su obuhvatili: laboratorijske pretrage, pregled ginekologa s UZV i Papa testom, EKG s očitovanjem, klinički pregled interniste, RTG srca ili pluća, UZV abdomena, UZV dojki ili mamografija, UZV prostate te završno mišljenje liječnika.

 

 

 

Kod određenog broja osoba pronađene su benigne tvorevine koje treba pratiti, dio osoba je upućen na daljnje pretrage, dok je dio osoba dobio upute za naredni period te obavezu kontrolnog pregleda kako bi se vidjelo dali se trenutno stanje poboljšalo.

Rezultati ovih pregleda biti će prezentirani na tribinama udruge kao i u publikaciji koju udruga planira izdati. Obzirom da su nam provedeni zdravstveni pregledi u 2019. godini pokazali veliku potrebu i nužnost za iste, udruga planira nastaviti s ovom aktivnosti i u narednim godinama, u ostalim županijama u kojima djeluje.

Zahvaljujemo se Poliklinici Turjak – Slavonija i doktoru Turjaku što su prepoznali važnost ove aktivnosti te pomogli Udruzi u ostvarenju ovog projekta.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »