Obilježen blagdan Svih svetih u Vukovaru

Dana 1. studenog 2019. godine obilježen je blagdan Svih svetih u Vukovaru

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije tradicionalno su se okupili u večernjim satima na blagdan Svih svetih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Podno križa na Memorijalnom groblju zapalili su svijeće i pomolili se za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a posebice za sve one koji se još uvijek vode nestalima i kojima na ovaj blagdan nemamo mjesta na kojem bi zapalili svijeću i pomolili se. 

Žrtvu svih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata nećemo nikada zaboraviti. Njihova zasluga za slobodnu nam Domovinu je velika, a na nama je da danas čuvamo uspomenu na Njih i podsjećamo sve da se još uvijek veliki broj vode nestalima te kako njihove obitelji nemaju mira, a posebno im je teško na ovakve blagdane kada nemaju mjesto gdje bi zapalili svijeću i olakšali molitvom svoju dušu i bol. 

Neka im je vječna slava i hvala!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »