Održani sportski susreti djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te sastanak Predsjedništva UDPNHBDR

Dana 05. i 06. listopada 2019. godine održani su sportski susreti djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i članova njihovih obitelji u Josipdolu. Ove godine na sportskim susretima okupili su se članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz Vukovarsko srijemske županije, Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Koprivničko-križevačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije i Splitsko-dalmatinske županije te gosti iz Udruge djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata Velika Gorica.

Prvoga dana susreta položili smo vijenac i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te civile  stradale u Domovinskom ratu podno spomenika kod Osnovne škole u Josipdolu. Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata predvodila je predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak.


Na početku susreta okupljenima se obratila predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak te je susrete proglasila otvorenima. Discipline u kojima su se okupljeni ove godine natjecali su: utrka s tanjurima, utrka s balonima, obaranje limenki i potezanje užeta.

Na kraju susreta svim sudionicima i gostima podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje na istima te medalje i pehari za pobjednike po disciplinama. Uslijedilo je ugodno druženje svih okupljenih uz pjesmu.

Dana 06. listopada 2019. godine održan je  sastanak Predsjedništva na kojemu se raspravljalo o predstojećem 12. mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ kao i ostalim aktualnostima u Udruzi. Na sastanku smo definirali detalje vezane za Redovnu izbornu Skupštinu UDPNHBDR.

Na ovogodišnjim susretima Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata sudjelovalo je oko 50 osoba iz svih krajeva Republike Hrvatske. Susreti su dio dugogodišnjeg projekta Udruge „Djeca rata – nečujni krik“ financiran od Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Vukovara. Ovim putem im se zahvaljujemo što su prepoznali značaj ovog projekta i pomogli nam u realizaciji. Također se zahvaljujemo Općini Josipdol i nogometnom klubu Josipdol što su nam ustupili njihov prostor za potrebe održavanja sportskih susreta.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano