Održan sastanak Predsjedništva UDPNHBDR i izobrazba „Komunikacija unutar udruge i prevladavanje stresnih situacija“

U Karlovcu je dana 21. rujna 2019. godine održan sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i izobrazbe „Komunikacija unutar udruge i prevladavanje stresnih situacija“.

Na sastanku Predsjedništva donesena je odluka o programu 12. mimohoda „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ koji će se održati i ove godine u sklopu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 20. studenog u Vukovaru. Predsjedništvo udruge donijelo je odluku o datumu pokretanja kandidacijskog postupka za tijela i dužnosnike UDPNHBDR te se raspravljalo o ostalim značajnim temama i problematici članova udruge, kao i aktivnostima na kojima su sudjelovali članovi udruge i zaposlene osobe te aktivnostima koje nam prethode do kraja 2019. godine.

Nakon sastanka predsjedništva udruge održana je izobrazba „Komunikacija unutar udruge i prevladavanje stresnih situacija“. Edukaciju je održala Emina Simunić, dipl. psiholog, dugogodišnja suradnica udruge na raznim projektima.

Na samom početku sve nazočne pozdravila je predsjednica udruge Sandra Rapčak. Na samoj edukaciji upoznali smo se s pravilnim načinima komunikacije unutar udruge, u poslovnom i privatnom životu, simptome stresa, načine nošenja sa stresom, odnosno prevladavanjem istog u okruženju u kojem djelujemo. Također smo imali nekoliko vježbi putem kojih nam je pobliže objašnjeno kako se nesvjesno postavljamo u odnosu na druge ljude, kakve moguće predrasude možemo imati te kako nam okolina doživljava, a kako sami sebe doživljavamo.

Na izobrazbi su sudjelovali članovi UDPNHBDR iz cijele Republike Hrvatske te predstavnice Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Sinja i Cetinske krajine.

Izobrazbu je u potpunosti financirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano