Bad Blue Boysi u Petrinji izradili mural posvećen VRO „Oluja“

U Petrinji je 04. kolovoza 2019. godine svečano upriličeno otkrivanje murala posvećeno 24. obljetnici početka VRO „Oluja“.

 

U povodu 24. obljetnice vojno – redarstvene operacije „Oluja“, Bad Blue Boysi su u Gradu Petrinji izradili mural posvećen VRO „Oluja“. Mural je izrađen u središtu Petrinje na Trgu hrvatskih branitelja na zgradi nekadašnje robne kuće „Petrinjka“. Grad Petrinja kao i cijela banovina u Domovinskom ratu imali su velika razaranja i žrtve hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja. Ovom gestom želimo da se VRO „Oluja“ obilježava što svečanije i bogatije upravo ovdje u Petrinji, izjavili su Bad Blue Boysi. Mural su oslikali Zvonimir Podgajski iz Dugog Sela i Leon Batan iz Zagreba.

Bad Blue Boysi pristigli su u Petrinju iz cijele Hrvatske, Zagreba, Šibenika, Našica, Slavonskog Broda, Siska, Petrinje, da povodom 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ odaju počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Oluji i cijelom Domovinskom ratu. Okupljanje i druženje s braniteljima započelo je ispred murala. Potom su mimohodom Bad Blue Boysi i branitelji krenuli kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima gdje su položili vijenac, zapalili svijeće i pomolili se za sve poginule hrvatske branitelje u VRO „Oluja“.  Nakon odavanja počasti, prigodni povijesni osvrt na značaj VRO „Oluja“ na području banovine Bad Blue Boysima dao je umirovljeni bojnik Dragutin Kos, ratni zapovjednik u 2. gardijskoj brigadi Gromovi. Potom je odana i počast kod spomen obilježja masovne grobnice „Golubica“ na centralnom petrinjskom groblju sv. Benedikta.

Bad Blue Boysi i ovaj puta u Petrinji  iskazali su zahvalnost hrvatskim braniteljima za žrtvu koju su podnijeli u Domovinskom ratu za obranu i oslobađanje domovine Hrvatske.  Tekstom koji su napisali na muralu: „Jedna kap krvi prolivena za domovinu vrijedi više nego čitavo more ili najgušća kiša rodoljubnih govora“  Boysi su poslali snažnu poruku o njihovoj istinskoj ljubavi prema hrvatskim braniteljima i njihovoj žrtvi koju su podnijeli u Domovinskom ratu.

Bad Blue Boysima su se pridružili i hrvatski branitelji, predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, članovi Moto kluba veterani „Petrinja“ i predsjednica UDPNHBDR Podružnice Sisačko – moslavačke županije Božena Mikulić.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano