Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru

Dana 05. kolovoza 2019. godine u Vukovaru je svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnica vojno – redarstvene akcije „Oluja“

 

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice vojno – redarstvene akcije “Oluja”, u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje te civile stradale u Domovinskom ratu, izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije predvođeno tajnikom Savjeta za branitelje Županije mr.sc. Dragutinom Guzovskim, zajedno s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga te obiteljima i djecom poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, među kojima je i predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije Veronika Soldo, položilo je vijenac i zapalilo svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Uz članove izaslanstva Županije, vijence su položili i svijeće zapalili izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske brigadir Dragan Pondeljak te  izaslanstvo Policijske uprave Vukovarsko – srijemske predvođeno zamjenikom načelnika PU Vukovarsko – srijemske Goranom Lovrićem.

Molitvu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, kao i stradale civile u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju molio je gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru fra Ivica Jagodić.

Nakon polaganja vijenaca i kratke molitve kod središnjeg križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, služena je Sveta misa za Domovinu u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »