Obilježena dvanaesta godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Dana 05. srpnja 2019. godine u Vukovaru je obilježena 12. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su vijence položila brojna izaslanstva te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima i predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila je molitva. Sveta misa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je uslijedio prigodni program povodom sjećanja na pukovnika HV – a Marka Babića.

„Svi smo upoznati s herojskim činovima koje je Marko Babić učinio tijekom Domovinskog rata. Broj ljudi koji su danas ovdje, iz cijele Hrvatske te predvođeni s ministrom branitelja, govori puno koliki značaj ima Marko Babić. Činjenica da jedna od škola u Vukovaru nosi njegovo ime govori dovoljno tome u prilog, a takva vrhunska vrijednost Domovinskog rata mora ostati trajno u našim srcima i sjećanjima te se moramo truditi kako bi te vrijednosti ostale zauvijek u našem narodu i prenesene na mlađe generacije” rekao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Marko Babić bio je zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca te zamjenik legendarnog zapovjednika, general – bojnika Blage Zadre. Marka Babića pamtit će se i jer je tijekom srbijanske agresije na Vukovar 1991. godine na Trpinjskoj cesti uništio 14 tenkova u jednome danu.

Marko Babić umro je od posljedica moždanog udara, 6. srpnja 2007. godine, a pokopan je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata u  Vukovaru, 9. srpnja 2007. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »