Održana izobrazba „Zaštita osobnih podataka – primjena u radu i djelovanju organizacija civilnoga društva“

Dana 14. lipnja 2019. godine u hotelu Palace u Zagrebu održana je izobrazba „Zaštita osobnih podataka – primjena u radu i djelovanju organizacija civilnoga društva“ u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Izobrazbu su održali direktor tvrtke Cortex Consulting d.o.o. iz Zagreba gosp. Marko Požnjak i odvjetnik gosp. Igor Radelić. Tom prigodom nazočni su upoznati sa odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, posebice onoga što se treba primjenjivati u organizacijama civilnoga društva, kao i potrebnim obrascima i ostalim dokumentima koje udruge trebaju prilagoditi sukladno Uredbi. Predstavnici udruga su na izobrazbi imali mnogo pitanja koja su postavljali predavačima, a dobivene informacije će im pomoći da se u narednom periodu u potpunosti prilagode Uredbi o zaštiti osobnih podataka. 

 


Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na izobrazbi su sudjelovale predsjednica udruge Sandra Rapčak i administrativna djelatnica UDPNHBDR i predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Veronika Soldo. Na izobrazbi su također sudjelovali predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Hrvatske, udruge „Hrvatski feniks“, udruge „Vukovarske majke“ i Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Grada Sinja i Cetinske krajine.

Izobrazba je financirana sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Nakon održane izobrazbe uručena je zahvalnica tvrtki Cortex Consulting d.o.o. za donaciju ove izobrazbe.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »