Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko – srijemske županije

Dana 30. svibnja 2019. godine svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko – srijemske županije.

Program je počeo odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Polaganju vijenaca i svijeća nazočilo je izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije, na čelu sa zamjenikom župana Damirom Barnom, izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom. Ispred Hrvatske vojske nazočio je brigadir Dragan Pondeljak, a ispred Policijske uprave Vukovarsko – srijemske načelnik Fabijan Kapular, predstavnici javnih institucija te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo.

Molitvu kod središnjeg križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio je fra Matija Marijić iz župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Nakon polaganja vijenaca i molitve održan je prijem u zgradi Županije, u Palači Srijem u Vukovaru, za sve sudionike obilježavanja.

Na prijedlog Savjeta za branitelje Vukovarsko – srijemske županije Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko – srijemske županije utemeljen je u travnju Odlukom Županijske skupštine. U kalendaru je mnogo datuma koji su važni u stvaranju hrvatske države na ovim prostorima. No ipak iz više razloga odlučeno je da to bude 30. svibnja, pojašnjeno je na prijemu upriličenom u Palači Srijem.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano