Svečano obilježen 10. 03. Dan hrvatskih braniteljica i branitelja grada Vukovara

U organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje Grada Vukovara je obilježen Dan hrvatskih braniteljica i branitelja Vukovara, koji se već petu godinu za redom obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća povodom 28. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima, a potom i odavanjem počasti poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje Domovine kod spomen – obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Odavanju počasti sudjelovala je i Veronika Soldo, predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije. Molitvu je predvodio fra. Ivica Jagodić, župnik i gvardijan župe sv. Filipa i Jakova. Nakon odavanja počasti služena je sveta misa za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Središnji događaj bila je svečana akademija posvećena hrvatskim braniteljicama i braniteljima Vukovara koja se održala u Hrvatskom domu Vukovar, a koju su svojom izvedbom upotpunili članovi Dramsko – recitatorske skupine Gimnazije Vukovar.

 

 

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano