Obilježena 27. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske i 21. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

U utorak, 15. siječnja 2019. godine obilježena je 27. godišnjica od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te 21 godina od završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i završetka mandata UNTAES-a.

Program obilježavanja počeo je u 9 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno centralnog križa. Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru. Obilježavanju su nazočili predstavnici Grada Vukovara te brojni članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima i članica UDPNHBDR, tajnica Vukovarsko – srijemske Podružnice Veronika Soldo.

Datum 15. siječnja 1992. godine bit će zauvijek upamćen kao dan kad je Republika Hrvatska postala dio međunarodne zajednice. Mirna reintegracija posljednjeg okupiranog dijela naše države izniman je uspjeh Republike Hrvatske. To je i najuspješniji mirovni projekt Ujedinjenih naroda na teritoriju Europe, koji i danas predstavlja najbolji model rješavanja sličnih kriznih situacija i u drugim dijelovima svijeta, a okončana je 15. siječnja 1998. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »