Obilježena 27. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske i 21. obljetnica mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

U utorak, 15. siječnja 2019. godine obilježena je 27. godišnjica od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske te 21 godina od završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i završetka mandata UNTAES-a.

Program obilježavanja počeo je u 9 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno centralnog križa. Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru. Obilježavanju su nazočili predstavnici Grada Vukovara te brojni članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, među kojima i članica UDPNHBDR, tajnica Vukovarsko – srijemske Podružnice Veronika Soldo.

Datum 15. siječnja 1992. godine bit će zauvijek upamćen kao dan kad je Republika Hrvatska postala dio međunarodne zajednice. Mirna reintegracija posljednjeg okupiranog dijela naše države izniman je uspjeh Republike Hrvatske. To je i najuspješniji mirovni projekt Ujedinjenih naroda na teritoriju Europe, koji i danas predstavlja najbolji model rješavanja sličnih kriznih situacija i u drugim dijelovima svijeta, a okončana je 15. siječnja 1998. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »