Tradicionalni božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u Zagrebu je u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine održan tradicionalni božićni susret članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Članovi obitelji – roditelji, udovice, djeca te brojni drugi okupili su se na Mirogoju.

Susret je započeo kod Spomenika glas hrvatske žrtve – Zid boli gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće te je time odana počast svim žrtvama iz Domovinskog rata. Nakon kratke molitve, sudionici su se uputili na Krematorij kod Zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka Kenotaf. Ondje je polaganjem vijenaca i kratkom molitvom odana počast svim neidentificiranim žrtvama iz Domovinskog rata. Vijence su položili predstavnici obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima u ime predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske, predstavnici Grada Zagreba, Vukovarsko – srijemske županije te Hrvatskog crvenog križa.

Božićni susret je zatim nastavljen u Crkvi Svete mati slobode na Jarunu gdje je održana Sveta misa zadušnica za žrtve iz Domovinskog rata. Svetu misu je predvodio župnik don Danijel Vidović, dijete poginulog hrvatskog branitelja.

Nakon mise uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na božićnom susretu sudjelovala je članica udruge Anja Martinović.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »