Održana tribina „Psihološke posljedice rata na djecu žrtve rata“

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske dana 7. prosinca 2018. godine održana je tribina „Psihološke posljedice rata na djecu žrtve rata“. Tribina je financirana sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a predavačica na tribini je bila dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić, profesorica na Katedri za razvojnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na tribini su sudjelovale i članice UDPNHBDR, Anja Martinović i Sandra Rapčak.

Profesorica Kuterovac Jagodić iznijela je informacije o načinima na koje djeca pogođena ratnim zbivanjima vide svijet oko sebe. Sudionici tribine su svojim bolnim i teškim svjedočanstvima dirnuli nazočne i sve potaknuli na razmišljanje kako pomoći najranjivijoj skupini s ratnim posljedicama – djecu žrtve rata.

Predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak je predstavila rezultate ankete koju su ispunjavali članovi UDPNHBDR, a koja je provedena diljem Republike Hrvatske tijekom 2015. godine. Anketa je obuhvatila tri razdoblja – ratno, razdoblje neposredno nakon rata i današnju perspektivu. Naglasak je bio na problemima s kojima se djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja susreću te kako, iz današnje perspektive, gledaju na žrtvu svojih roditelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano