Obilježen Dan grada Nove Gradiške

Brojnim manifestacijama i događanjima novogradiščani su 8. prosinca obilježili Dan grada i župni blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, te kod spomen biste dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika. Minutom šutnje odana je počast ljudima najzaslužnijim za obranu Nove Gradiške, oslobađanje okupiranih dijelova Domovine i neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Molitvu za poginule branitelje vodio je velečasni Ivan Štivičić.

 

 

 

Vijence su položili i svijeće zapalili Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Brodsko–posavske županije, Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Nove Gradiške, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Nove Gradiške, izaslanstvo Brodsko-posavske županije na čelu sa županom Danijelom Marušićem, izaslanstvo grada Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, izaslanstvo Policije Brodsko-posavske županije, udruge proistekle iz Domovinskog rata, izaslanstva gradskih organizacija i ustanova, udruga i društava.

 

 

 

Uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi te je održana svečana sjednica Gradskog vijeća koju je otvorila predsjednica dr. Ljepša Rakas Vujčić, a izvješće o radu Gradske uprave u proteklih godinu dana podnio je gradonačelnik Vinko Grgić. Skupu su se obratili i brojni ugledni gosti a najsvečaniji dio tog događaja bilo je uručivanje posebnih prigodnih priznanja, odličja i nagrada. Izdvajamo da je Medalju Grada primila Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška za iznimno zalaganje u promicanju temeljnih vrijednosti Domovinskog rata, zaštite društvenog statusa, dostojanstva, časti i ugleda braniteljske populacije kao i zaštite obitelji poginulih, nestalih, ranjenih i teško bolesnih pripadnika Hrvatske vojske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano