U Petrinji svijećama za Vukovar ispisano: „27 – bez kazne“

Paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja, Petrinjci su i ove godine, 17. studenoga, večer uoči obljetnice njegova pada nakon tromjesečne borbe, odali počast žrtvi herojskog grada Vukovara. Plamenom svijeća i zajedničkom molitvom, prisjetili su se i žrtava Škabrnje, ali i svoje Petrinje i čitave Banovine.

Svijetlošću svijeća ispisana je poruka: „27 – bez kazne“. Poruka je to kojom se želi upozoriti kako ni 27 godina od počinjenja ratnih zločina, zapravo još nitko nije odgovarao.

Paljenju svijeća se odazvao veliki broj građana grada Petrinje, brojni politički predstavnici, ali i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, svijeće su zapalili članovi UDPNHBDR – Podružnice sisačko – moslavačke. Zajedničku molitvu povela je Vera Jurčević, predsjednica Kluba žena UDVDR-a Petrinja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »