U Petrinji svijećama za Vukovar ispisano: „27 – bez kazne“

Paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja, Petrinjci su i ove godine, 17. studenoga, večer uoči obljetnice njegova pada nakon tromjesečne borbe, odali počast žrtvi herojskog grada Vukovara. Plamenom svijeća i zajedničkom molitvom, prisjetili su se i žrtava Škabrnje, ali i svoje Petrinje i čitave Banovine.

Svijetlošću svijeća ispisana je poruka: „27 – bez kazne“. Poruka je to kojom se želi upozoriti kako ni 27 godina od počinjenja ratnih zločina, zapravo još nitko nije odgovarao.

Paljenju svijeća se odazvao veliki broj građana grada Petrinje, brojni politički predstavnici, ali i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, svijeće su zapalili članovi UDPNHBDR – Podružnice sisačko – moslavačke. Zajedničku molitvu povela je Vera Jurčević, predsjednica Kluba žena UDVDR-a Petrinja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

UPITNIK – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »