Obilježena 24. obljetnica akcije ‘Zima ’94.’

U organizaciji Udruge veterana 126. brigade HV Sinj  30. studenoga, obilježena je 24. godišnjica vojne akcije ‘Zima 94.’.

Akcija se odvijala u razdoblju od 29. studenog do 24. prosinca 1994. godine na području Livanjskog polja i planine Dinare, a u njoj je oslobođeno područje širine 10 km i dubine 20 km.

Zbog vremenskih neprilika i vjetra, na spomen križu na Maglaju nisu položeni vijenci, kako je bilo planirano, već je to učinjeno kod kapelice kod Planinarskog doma ‘Sveti Jakov’. Nakon uvodnog dijela i kratke povijesnice o akciji, od strane tajnika Udruge veterana 126. brigade Filipa Ratkovića, vijence su položili u ime ministra branitelja Tome Medveda njegov zamjenik Ivan Vukić, dožupan splitsko dalmatinski Luka Brčić, predsjednik Udruge veterana 126. brigade Boško Vladović, izaslanstva gradova Sinja i Vrlike na čelu s dogradonačelnikom Sinja Zlatkom Ugrinom i predsjednicom vrličkog Gradskog vijeća Dijanom Maras, načelnik Hrvaca Dinko Bošnjak i zamjenik načelnice Općine Kijevo Ante Jurić Grgić, Zrinka Buljan tajnica UDPNHBDR SDŽ, predstavnici braniteljskih udruga i postrojbi koje su sudjelovale u ovoj akciji.

U okviru proslave održan je prigodni domjenak i druženje branitelja i gostiju te razgledavanje izložbe ratnih fotografija 126 DP.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano