Odana počast žrtvama Škabrnje

Povodom obilježavanja sjećanja na žrtvu Škabrnje, dana 18. studenoga 2018. godine članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Podružnice Splitsko – dalmatinske županije odali su počast žrtvama Škabrnje. Obilježavanje se održava svake godine u spomen na 18. studenoga 1991. godine kada je ubijeno 48 civila te 15 hrvatskih branitelja.

 

Osim članova Udruge, u koloni su sudjelovali i članovi Udruge obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Kolona sjećanja  “Poginuli u mislima i srcima”, u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća građana iz cijele Hrvatske i susjedne BiH, pripadnici braniteljskih udruga te brojni izaslanici koračali su Ulicom 18. studenoga 1991. do spomen – obilježja masovne grobnice. Ondje su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve žrtve iz Domovinskog rata, a sveta misa služena je u Crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije. Nakon svete mise, kolona sjećanja krenula je prema mjesnom groblju svetog Luke gdje su pročitana imena svih poginulih te su položeni vijenci kod spomen-obilježja za poginule u Domovinskom ratu.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »