Put svjetlosti za ranjene duše

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i ove su godine poslali lučice svjetla svojim poginulim roditeljima, poručujući još jednom kako njihovo svjetlo ljubavi i sjećanja nikada neće ugasnuti u njihovim srcima. Čine to svake godine u sklopu rujanskih Dana sjećanja u Petrinji, spuštajući upaljene lučice niz rijeku Kupu (kao prije par godina) ili pak puštanjem lanterni u zrak kao što su to učinili i ove godine u sklopu programa „Put svjetlosti za ranjene duše“, održanom u nedjelju 16. rujna 2018. godine na petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja.

“Mi iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, u organizaciji naših Dana sjećanja, ove godine smo se odlučili za puštanje 27 lampiona i 27 balona na kojima se nalaze imena svih 598 poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Cilj Udruge je da se ne zaborave naši poginuli očevi i svi nestali u Domovinskom ratu, jer se ne smije dozvoliti da se to zaboravi. Oni su dio nas i uvijek će biti dio nas. Cilj je ove manifestacije da Petrinja shvati da se žrtve stvarno ne smiju zaboraviti, a čini mi se da se to u zadnje vrijeme zaboravlja. Nas kao djecu branitelja to posebno boli, jer smo mi jako zaboravljeni i ostavljeni sa svih strana“, rekla je Božena Mikulić, predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Sisačko – moslavačke županije.

Dok su u noćno nebo letjeli lampioni i baloni s imenima 598 poginulih i nestalih branitelja i civila, stvarajući „Put svjetlosti za ranjene duše“, glazbom, pričom i projekcijom ulomaka ratnih reportaža iz Petrinje, u videu Gorana Brebrića „vrtile“ su se i uspomene iz ratnih devedesetih.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »