Obilježena 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

U Koprivnici je dana 30. rujna 2018. godine obilježena 27. godišnjica oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Sv. Nikole. Nakon svete mise, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Koprivnice i Koprivničko – križevačke županije položilo je vijenac kod «Križa života» na prostoru bivše Vojarne «Ban Krsto Frankopan».

U organizaciji pripadnika ratnih postrojbi HV-a, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata i ove je godine organiziran mimohod koji je krenuo iz Vojarne prema glavnom gradskom trgu u Koprivnici. Na glavnom gradskom trgu svečanost je započela prikazom ceremonijalnih počasnih aktivnosti Počasno zaštitne bojne GS OSRH i taktičko tehničkog zbora naoružanja opreme. U sklopu programa izloženi su bili Panzer haubica 155 mm, PzH 2000, Haubica 122 mm, sustav SVLR Grad, izviđačko vozilo Humvee sa sustavima za motrenje, meteorološka postaja VAISALA, šator s pješačkom opremom (najnovija hrvatska puška i pištolj, zaštitna odjeća, pancirke, kacige, …), također održana je cjelokupna prezentacija i promidžba Hrvatske vojske.

Nakon Zrinskog trga, program se nastavio kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata. Tamo su također položeni vijenci i zapaljene svijeće te su pročitana imena svih poginulih i nestalih branitelja s područja Koprivničko – križevačke županije. Vijenac su položili i predstavnici UDPNHBDR – Podružnice Koprivničko – križevačke županije.

U dvorani Doma mladih je održana Svečana sjednica koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal. Prigodnim govorima obratili su se Darko Sobota, zamjenik župana, Mišel Jakšić, gradonačelnik grada Koprivnice i umirovljeni general pukovnik Mile Ćuk, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano