Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2018. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru. Vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, Vukovarskih majki, Savjeta za branitelje Grada Vukovara, Grada i Županije, a povodom  Međunarodnoga dana nestalih osoba.

Međunarodni dan nestalih osoba obilježava se 30. kolovoza, a središnje obilježavanje u Republici Hrvatskoj ove je godine organizirano u Karlovcu.

„S područja Grada Vukovara i danas se na popisu nestalih nalaze 292 osobe dok se s područja Vukovarsko-srijemske županije traga za 450 osoba”, rekla je Manda Patko, predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „Vukovarske majke”.

Polažući vijenac i paleći svijeću, zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Marijan Pavliček podsjetio je da je Grad Vukovar prije dvije godine postavio spomenik nestalima u gradskoj četvrti Borovo naselje kako bi se kod njega odavala počast svim nestalima u Domovinskom ratu, jer kako je ispričao, obiteljima nestalih najgore je to što ne mogu moliti nad grobovima svojih najmilijih i upaliti svijeću.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano