Održana informativna radionica „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“

U petak 24. kolovoza 2018. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja u Zagrebu održana je prva u nizu informativna radionica radi poziva na dostavu projektnih prijedloga na temu „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“. Na radionici su sudjelovali: gđa Sanja Josić Kovačić, voditeljica Odjela za programe udruga Grada Zagreba, gosp Mario Beko, voditelj odjela za programe EU u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva, gosp Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, a prezentaciju natječajne dokumentacije održale su gđa Nataša Vukičević iz Ministarstva hrvatskih branitelja te gđa Mirjana Radovan iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na radionici je naglašeno kako bi glavni cilj projektnih prijedloga trebao biti rješavanje problema zdravstvenih poteškoća i socijalne isključenosti branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata te njihova psihosocijalna pomoć i skrb u zajednici. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja na informativnoj radionici sudjelovala je administrativna djelatnica udruge Anja Martinović. Ministarstvo hrvatskih branitelja iniciralo je provedbu poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a u kojem su prihvatljivi prijavitelji udruge iz Domovinskog rata. Poziv je objavljen 3. kolovoza 2018. godine i otvoren je do 31. prosinca 2019. godine ili do iscrpljenja financijske omotnice. Poziv se provodi u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u svojstvu Posredničkog tijela razine 1 te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva u svojstvu Posredničkog tijela razine 2. Sve detaljnije informacije, kao i potrebna natječajna dokumentacija, nalaze se na službenim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano