Trajno obilježen prostor 1. okupljanja ZNG-a Petrinja

U organizaciji Udruge ratnih veterana, veterana Domovinskog rata Grada Petrinje dana 4. kolovoza 2018. godine izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja Vladimir Bergman, voditelj pravnih poslova Ministarstva, svečano je otkrio spomen ploču na 1. okupljanje ZNG-a Petrinja 5. kolovoza 1991. godine na ulazu u Sportsku dvoranu Srednje škole.

 Na skupu su sudjelovali predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Podružnice Sisačko – moslavačke županije. Uz mnogobrojne stradalnike Domovinskog rata, invalide, branitelje skupu je nazočio gradonačelnik Darinko Dumbović koji je prilikom pozdrava i obraćanja istaknuo:

“Petrinja se zaobilazi lagano, ali sigurno u širokom luku. Zaobilazi se da sve one trajne vrijednosti kojima smo ovdje lupili temelje. Poslije Vukovara nema niti jednog grada ispred Petrinje, to smo mi. Mi nismo bili na lijevoj obali Kupe, bili smo na desnoj obali Kupe, ponekad smo mislili da nas je domovina zaboravila, iako se na ovim prostorima branila i stvarala domovina krvlju naših najbližih. Mnogi ovdje među nama ostali su bez svojih najbližih, mnogi među nama su ostali sakati, mnogi među nama su sve dali, svoje zdravlje, da bi stvorili domovinu Hrvatsku, ovdje se ona stvarala. Domovine ima svuda, ali ne tamo gdje se Hrvatska stvarala, a to je Petrinja. Nama ne trebaju ničije suze, jer smo svojih dosta imali. Petrinja za državu ne smije biti izgubljena vrijednost, već samo dodana vrijednost.”, naglasio je Dumbović

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su “Petrinjski slavuji ” i KUD “Čuntićanka”.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano