Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Petrinji

U župnoj crkvi sv. Lovre održano je svečano misno slavlje za Domovinu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kojeg je predvodio župnik Josip Samaržija. Brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, branitelji i članovi njihovih obitelji, kao i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović sudjelovali su na misnom slavlju te „Mimohodu pobjede, ponosa i slave“ koji je iz petrinjskog gradskog parka išao prema središnjem spomeniku pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku. Na proslavi su sudjelovali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Podružnice Sisačko – moslavačke županije.

Cjelodnevni program završen je na gradskom kupalištu u Petrinji na kojem je gradonačelnik Dumbović podijelio porcije gulaša za sve prisutne građane, nakon čega su posjetili i kupalište u Mošćenici na koje su se Mošćenićani okupili nakon „Mimohoda pobjede, ponosa i slave“ na kojem su sudjelovali.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »