U petrinjskoj Vojarni proslavljen blagdan Svetog Ilije Proroka

Dana 20. srpnja 2018. godine u petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ svečanom svetom misom proslavljen je blagdan Svetog Ilije Proroka, nebeskog zaštitnika istoimene Vojne kapelanije. Misno slavlje je u koncelebraciji s petrinjskim župnicima, predvodio Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj. Bogdan je kazao kako želi da nam primjer života Ilije proroka bude trajno nadahnuće, dok je za Petrinju kazao kako je to mjesto slavne i druge povijesti.

Na misnom slavlju su sudjelovali brojni predstavnici braniteljskih udruga, među kojima i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sisačko – moslavačke Podružnice, te zapovjednici i pripadnici Gromova i Tigrova, kao i predstavnici sisačko – moslavačke županije i Grada Petrinje, župan Ivo Žinić te zamjenica petrinjskog gradonačelnika Viktorija Kaleb.

Svetu misu je pjesmom uveličala Klapa Sveti Matej Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »