Dan Grada Gospića

dan gospic1
dan gospic1

Dana 22. srpnja povodom obilježavanja dana Grada Gospića te blagdana sv. Marije Magdalene predstavnici Grada i brojna izaslanstva domovinskih udruga te vojske i policije položila su vjence i zapalili svijeće u kod velikog križa na Gradskom groblju u spomen na sve stradale i nestale branitelje s ovog područja.

Nakon toga uslijedila je procesija do katedrale Navještenje blažene djevice Marije na čijem čelu su se nalazili pripadnici Gradske garde „Vukovi“ i pripadnici 118. brigade ZNG-a.

dan gospic1

Nakon svete mise položen je vijenac na obližnji spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, i zapaljene su brojne svijeće. Odana je i počast dr. Franji Tuđmanu prvom hrvatskom predsjedniku kod njegove biste.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »