Svečana promocija polaznika vojnih škola u Vukovaru

Dvodnevni program Svečane promocije polaznika Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman započeo je u srijedu 20. lipnja 2018. godine polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na mjestu masovne grobnice na Ovčari, a ulicama Vukovara polaznici vojne škole prodefilirali su u svečanom mimohodu. U večernjim satima svoje vještine su Vukovarcima prezentirala Krila oluje, akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. Krila oluje izvela su svoj program u formaciji četiri zrakoplova, a potom su uslijedile akrobatsko ceremonijalne radnje Počasno-zaštitne bojne te zajednički koncert Jazz orkestra HV-a i Klape HRM sv. Juraj. Središnji događaj svečanosti odvio se u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru.

Uoči Dana državnosti u četvrtak 21. lipnja 2018. godine održana je svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskoga vojnoga učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. 

Uz polaznike časničkih i dočasničkih vojnih škola i programa, članove njihovih obitelji i prijatelje, promociji su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, brigadir Željko Dadić, zamjenik zapovjednika HVU “Dr. Franjo Tuđman”, visoki vojni i civilni dužnosnici, predstavnici braniteljskih udruga, vjerske i akademske zajednice, gradskih i županijskih vlasti i drugi. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja na svečanoj promociji prisustvovala je administrativna djelatnica Anja Martinović.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je sve prisutne čestitajući im završetak školovanja, ali i nadolazeći Dan državnosti, no izrazila je i zadovoljstvo što je od prošle godine, nakon pet godina stanke, svečana promocija polaznika HVU-a vraćena u Vukovar. Predsjednica je dodijelila ukupno 86 činova poručnika / poručnika korvete pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga RH, te je nagradila četvero pripadnika OS RH. Odluke o dodjeli predsjednica je donijela na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane.

Ukupno je dodijeljeno 86 činova poručnika / poručnika korvete pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga, odnosno 21 časnica i 65 časnika Oružanih snaga RH.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »