Održano predavanje „Javne politike u Hrvatskoj“

U organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Zagrebu je dana 14. lipnja 2018. godine održano predavanje na temu „Javne politike u Hrvatskoj“. Predavanje je održala doc. dr. sc. Ana Petek, profesorica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a moderatorica je bila mag. pol. Ivana Marinović, koordinatorica za projekte i komunikaciju. Na predavanju su sudjelovali članovi Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te administrativna djelatnica Udruge Anja Martinović.

Obzirom da je u brojnim prijavama projekata nužno objasniti na koji način udruga utječe na kreiranje i donošenje javnih politika, organizatori su uočili potrebu održavanja ovog predavanja. Profesorica Ana Petek je detaljnije pojasnila kako je javne politike kao pojam potrebno razumjeti da bi se na njih moglo utjecati.  Na zanimljiv i kreativan način su pojašnjeni općeniti pojmovi javnih politika, vrste te njihova brojnost, ali i javne politike u Republici Hrvatskoj, što će zasigurno biti od velikog značaja za daljnje prijave projekata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »