Održana prva sjednica Radne skupine za demografiju i socijalne politike

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije tijekom mjeseca svibnja organizira sjednice Tematskih radnih skupina za prioritetna područja i Radnih skupina za horizontalne politike, u svrhu izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Dana 24. svibnja 2018. u Zagrebu je održana prva sjednica Radne skupine za demografiju i socijalne politike na kojoj su sudjelovali predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i predstavnici javnog, poslovnog, znanstveno-istraživačkog i civilnog sektora. Na sjednici je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata sudjelovala administrativna djelatnica Anja Martinović.

Cilj sjednica je tijekom narednih 12 mjeseci izraditi prijedlog cjelokupnoga strateškoga okvira za Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. godine, razviti viziju Republike Hrvatske do 2030. godine, definirati razvojne smjerove, predložiti strateške ciljeve i ključne pokazatelje uspješnosti, definirati provedbene instrumente i strateške projekte te definirati financijski plan i izvore financiranja za provedbu ciljeva. Na sjednici je predstavljen okvir za izradu Nacionalne razvojne strategije – Hrvatska 2030 te elementi strateškog okvira za socijalne politike i demografsku revitalizaciju. Uz izazove i globalne trendove te raspravu i zaključke prve sjednice, dogovoreni su daljnji koraci te druga sjednica koja bi se trebala održati tijekom mjeseca rujna.

Uz brojne domaće stručnjake na sjednici su sudjelovali i predstavnici Svjetske banke koja će pružiti podršku u provedbi cjelovite reforme sustava strateškoga planiranja i upravljanja razvojem te pripreme korištenja EU fondova u idućem financijskom razdoblju.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano