Osnovana Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije

U Vukovaru je dana 25. svibnja 2018. godine održana osnivačka sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije.

Tom prilikom izabrano je sljedeće vodstvo UDPNHBDR – VSŽ: za predsjednicu Ivona Imbrišić Ardalić, za dopredsjednicu Nikolina Menjuk i za tajnicu Veronika Soldo.

Cilj Podružnice je organizirano zastupanje i pomoć djeci poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s njenog područja, učlanjenih u Podružnicu radi bržeg i cjelovitijeg ostvarivanja prava koja im pripadaju u oblasti Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, te ostalih prava uređenih zakonima i pod zakonskim aktima.

Cilj Podružnice je sustavna i organizirana zaštita vrijednosti i očuvanja digniteta Domovinskog rata kao i istine o Domovinskom ratu.

Podružnica će djelovati u sastavu Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata državne razine sa još 10 županijskih Podružnica, a sve u cilju povezivanja i pružanja pomoći djeci smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, kao i održavanje sjećanja na naše poginule i nestale roditelje

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano