Izobrazba o prijavi natječaja u sklopu Europskog socijalnog fonda

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u Ministarstvu hrvatskih branitelja je od 9. do 13. travnja 2018. godine održana izobrazba o prijavi natječaja u sklopu Europskog socijalnog fonda za udruge proistekle iz Domovinskog rata, a koje su uključene u 9. Centar znanja. Na izobrazbi su sudjelovale predstavnice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, predsjednica i voditeljica projekata Sandra Rapčak te administrativna djelatnica udruge Anja Martinović.

Izobrazbu su vodili djelatnici Odjela za programe Europske unije u Nacionalnoj zakladi, a bila je podijeljena u dva dijela. Prvi dio, koji je trajao od ponedjeljka do srijede, bio je teorijskog oblika u kojem su voditelji izobrazbe detaljnije pojasnili ESF fondove, ESF natječaje koji su u tijeku i u dolasku, kao i detaljan postupak od objave do prijave natječaja uz planiranje proračuna i project cycle managament te je pojašnjeno koje su najčešće pogreške prijavitelja uz prijedloge njihova rješavanja. Od srijede do petka sudionici izobrazbe su podijeljeni u manje skupine kojima je zadatak bio definiranje projektnih ideja, identifikacija aktivnosti projekta i potencijalnih partnera uz podjelu zaduženja. Zatim je naglasak stavljen na izradu proračuna i predstavljanje projektnih prijedloga uz popratne komentare predstavnika Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Ministarstva hrvatskih branitelja. Zadnjeg dana edukacije održan je sajam projekata udruge te izmjena ideja i umrežavanje među predstavnicima udruga koje su u 9. Centru znanja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »