Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva branitelja i Ministarstva obrane, a u organizaciji Grada Vukovara, 10. ožujka 2018. godine svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovara.

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu koji su svoje živote utkali u oltar Domovine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Na polaganju vijenaca sudjelovala je i predstavnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te predsjednica Nadzornog odbora udruge Nikolina Menjuk.

Molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić nakon čega je u crkvi sv. Filipa i Jakova služena sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Središnji događaj slavlja bila je svečana akademija održana u Hrvatskom domu Vukovar na kojoj su nazočili mnogobrojni uvaženi gosti. Svojim nastupom program svečane akademije upotpunio je Dječji pjevački zbor Vukovarski golubići i učenici Gimnazije Vukovar te Branko Čulić – Vukovarac.

Za sve branitelje, članove obitelji poginulih i nestalih branitelja i ostale sudionike potom je organizirano zajedničko druženje uz ručak.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano