Izobrazba za 9. Centar znanja

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva organizirala je od 12. do 14. ožujka 2018. godine u IMPACT centru u Zadru izobrazbu na temu “Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse” te ” Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje” za 15 udruga iz Domovinskoga rata koje čine 9. Centar znanja za društveni razvoj. U sklopu izobrazbe održan je i sastanak s predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja.

Obzirom da je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata dio 9. Centra znanja, na izobrazbi su sudjelovale predsjednica UDPNHBDR Sandra Rapčak te administrativna djelatnica Anja Martinović. U ponedjeljak 12. ožujka i utorak 13. ožujka, održane su radionice na temu „Kvalitetna priprema prijava na ESF projekte“, uz stručne predavače, koji su svojim znanjem i sposobnostima na veoma kvalitetan i zanimljiv način prenijeli svoja iskustva i savjete vezane ga navedenu temu. Drugi dio radionice je bio na temu „Društveno poduzetništvo u teoriji i praksi“ na kojoj je pojašnjen proces društvenog poduzetništva uz razne primjere iz prakse.

Zadnjeg dana izobrazbe, u srijedu 14. ožujka, održan je sastanak s predstavnicima Ministarstva hrvatskih branitelja na kojima su sudjelovale državna tajnica gospođa Nevenka Benić, načelnica sektora za strateško planiranje i EU projekte gospođa Lina Lena Soukup te predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, upraviteljica gospođa Cvjetana Plavša-Matić, zamjenica upraviteljice za razvojne programe gospođa Marija Boltek te zamjenik upraviteljice za programe Europske unije gospodin Luka Bogdan. Sastanak je bio veoma konstruktivan, uz primjere natječaja koji bi uskoro trebali biti objavljeni, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja i Nacionalne zaklade usvojili su neke prijedloge predstavnika udruga iz 9. Centra znanja radi bolje i kvalitetnije suradnje na raznim projektima. Dogovorene su daljnje edukacije i radionice koje će se u skorašnje vrijeme održati u Ministarstvu hrvatskih branitelja u Zagrebu. 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »