Sastanak s pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Stjepanom Sučićem

U Vukovaru je 1. ožujka 2018. godine u Domu hrvatskih branitelja održan sastanak s pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja iz Uprave za zatočene i nestale osobe, Stjepanom Sučićem s udrugom „Vukovarske majke“. Na sastanku su bili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje se bave pitanjem nestalih osoba iz Domovinskog rata, iz Vinkovaca i Osijeka, a koje djeluju u sklopu Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak.

S pomoćnikom ministra Stjepanom Sučićem bio je i djelatnik ispostave za traženje nestalih osoba – Istok iz Vukovara Dejan Marošičević.

Na sastanku su prezentirane sve aktivnosti koje je Uprava postigla u zadnjih nekoliko mjeseci, sastanci i aktivnosti koje provodi u cilju bržeg pronalaženja nestalih osoba, jedinstvena baza podataka o nestalim osobama iz vremena Domovinskog rata svih zemalja bivše Jugoslavije, te sporazumi koje zemlje potpisuju. Također je još jednom rečeno da svi koji imaju bilo kakva saznanja o nestalim osobama mogu u svakom trenutku komunicirati s djelatnicima Ministarstva hrvatskih branitelja koji se bave tom problematikom, te će se zajedno s njima izaći na teren.

Ministarstvo hrvatskih branitelja ima u planu za 2018. godinu donijeti novi Zakon o nestalim osobama, a u radnu skupinu za izradu tog Zakona uključiti će i udruge koje se aktivno bave problematikom nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano