Sastanak s predsjednikom Republike Srbije po pitanju nestalih osoba iz Domovinskog rata

U utorak, 20. veljače 2018. godine u Beogradu je održan sastanak udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje se bave problematikom nestalih osoba iz Domovinskog rata s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Na sastanku su bili predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Rapčak i Marko Marić, te predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Zajednice udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Od predsjednika Republike Srbije udruge su tražile konkretna rješenja po pitanju rješavanja nestalih osoba iz Domovinskog rata, prvenstveno otvaranje arhiva JNA. Predsjednik Vučić je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da bi se do potrebnih podataka i došlo, te da će svaki tjedan održavati sastanke s osobama koje se u Republici Srbiji bave pitanjem nestalih osoba, prvenstveno s Veljkom Odalovićem, predsjednikom Vladine komisije za nestale osobe.

Također, najavljen je sastanak Veljka Odalovića sa Stjepanom Sučićem, pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja u Upravi za zatočene i nestale osobe, u petak 23. veljače 2018. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »