Prigodnim programom obilježena 25. godišnjica vojne akcije „Peruća“

Prije 25 godina, točnije 28. siječnja 1993. godine Hrvatska vojska oslobodila je branu „Peruća“. Tom brzom akcijom spriječena je katastrofa koja je mogla nastati potapanjem vodom naselja nizvodno rijeke Cetine. U akciji „Peruća“ poginuo je branitelj Ante Buljan, a ranjena su trojica pripadnika 126. sinjske brigade.

     

Sjećanje na taj važan događaj iz Domovinskog rata upriličeno je dana 27. siječnja 2018. godine kod spomen obilježja poginulom Anti Buljanu gdje su se okupili članovi njegove obitelji, veterani 126. brigade, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstva predsjednice RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Županije splitsko-dalmatinske, općina i gradova s područja cetinskog kraja, djelatnici HEP-a te mještani naselja oko Peruće. Program obilježavanja ove obljetnice, kojeg je organizirala Udruga veterana 126. brigade, započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulog branitelja Ante Buljana. Vijence su položili članovi njegove obitelji, predstavnici Udruge veterana 126. brigade i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva koja su nazočila obilježavanju.

     

     Obilježavanje 25. obljetnice akcije „Peruća“ nastavljeno je u restoranu Kennedy u Potravlju gdje je postavljena izložba ratnih fotografija i prikazivanje dokumentarnog filma o akciji „Peruća“.

     

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »