Svečano otkrivanje spomen obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata

Svečano otkrivanje spomen obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u spomen na 12 hrvatskih branitelja i civila pogubljenih 1991. godine u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, ekshumiranih iz masovne grobnice i pojedinačnih grobova, održano je dana 9. prosinca 2017. godine u Taborištu. 

Ovo je sedmi spomenik masovne grobnice na području Petrinje, ali na žalost, ne i posljednji.

Svečanost je počela himnom i minutom šutnje, a spomen obilježje otkrili su Davorka Tutić, kći poginulog Matije Jakupića iz Hrastovice, i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja te izaslanik predsjednika Vlade RH.

Otkrivanju spomen obilježja prisustvovala su mnogi članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podružnice Sisačko – moslavačke županije, dok su blagoslov i molitvu predvodili don Antonio Mikulić, izaslanik vojnog ordinarijata i vojni kapelan u Petrinji, Mladen Vidak, izaslanik sisačkog biskupa i biskupijski povjerenik za pastoral branitelja, fra Igor Barišić i trajni đakon Vjekoslav Uvalić.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano