Obilježavanje 20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije

Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinsko rata podružnica Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je 7. prosnica 2017. godine  na obilježavanju  20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije. Tom prigodom Udruzi je uručena zahvalnica za uspješnu suradnju.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima. Tako je na groblju u Hlebinama odana počast zapovjedniku satnije Prvi hrvatski redarstvenik 1990 i jednom od utemeljitelja Podružnice Miralemu Alečkoviću, u Crkvi sv. Katarine u Hlebinama služena je  sveta misa za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje koju je predvodio mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, a u Društvenom domu u Hlebinama predstavljena je monografija „Specijalna policija u Domovinskom ratu“.

Također, kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata u  Koprivnici položen je vijenac te zapaljene svijeće, a nakon toga u Hotelu „Podravina“ održana je svečana sjednica. Programu kod Spomenika hrvatskoj slobodi i svečanoj sjednici.Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili i Đuro Dečak, general pukovnik u mirovini, Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i te izaslanik Predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar Kitarović, njen savjetnik za braniteljska pitanja Ante Deur. Programu u sklopu obilježavanja pored mnogih uzvanika i dužnosnika prisustvovali  su i generali u mirovini Mladen Markač i  Mile Ćuk.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano