Održana edukativna radionica na temu zdravlja i UZV dojki

Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine, sa svojom partnerskom organizacijom Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja , podružnica Splitsko – dalmatinske županije uspješno je odradila svoj projekt ‘Edukativna radionica na temu zdravlja žena i UZV pregled dojki’.

Projektom je obuhvaćeno 160 žena od 20 . do 75. godine života, a UZV pregled dojki obavilo je 150 žena. Cilj projekta je upoznavanje s važnosti samopregleda i pregleda žena i ranog otkrivanja raka na dojci, poticanje žena da obavljaju preglede i više brinu o svom zdravlju te pravovremeno otkrivanje bolesti i uključivanje u proces liječenja.

Projekt je odrađen u 5 faza od rujna do kraja studenog 2017. godine, a odrađen je u suradnji s Klubom žena liječenih na dojci Split. Projekt je odobren i financiran od Ministarstva branitelja RH.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »