Tribina „Gdje su naši najmiliji?“ u Vukovaru

U Vukovaru je 20. listopada 2017. godine u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruge „Vukovarske majke“ održana javna tribina „Gdje su naši najmiliji? Obitelji u potrazi za istinom – nestali u potrazi za identitetom“.

Tribinu je otvorila predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja gđa. Ljiljana Alvir, koja je naglasila važnost suradnje udruga i institucija vezanih uz problematiku pronalaska nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Na tribini je, ispred Ministarstva hrvatskih branitelja – Uprava za zatočene i nestale, govorio gosp. Stjepan Sučić te predstavnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Sigurnosno – obavještajne agencije te DNA laboratorija.

Govoreći o težini tragedija obitelji nestalih i naporima koje ulažu udruge koje okupljaju obitelji, predstavnici organizatora su istaknuli kako je cilj tribine potaknuti ubrzanje rješavanja pitanja nestalih osoba putem konstruktivnog dijaloga sa svim sudionicima u procesu, složivši se kako je ključ rješenja pitanja nestalih osoba u Republici Srbiji.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano