Obilježena 26. obljetnica pogibije general – bojnika Blage Zadre

Polaganjem vijenaca na grob general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata grada Vukovara, misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske, komemorativnim skupom kod biste Blage Zadre na Trpinjskoj cesti i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja na mjestu pogibije obilježena je 26. godišnjica pogibije heroja Trpinjske ceste i ratnoga zapovjednika obrane Borova naselja.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu general-bojnika Blage Zadre na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Počast su odala brojna izaslanstva počevši s članovima obitelji nakon kojih su vijenac položila izaslanstva predsjednice RH, Hrvatskog sabora, predsjednika Vlade i Mistarstva branitelja, Ministarstva obrane, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga Grada Vukovara, među kojima je bila i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata te mnogih drugih.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana je počast i Alfredu Hillu, prvom zapovjedniku satnije Vojne policije u Vukovaru, koji je poginuo istoga dana kao i general-bojnik Blago Zadro braneći položaje u vukovarskoj četvrti Sajmište.

Molitvu za heroje obrane Vukovara na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara izgovorio je Slavko Milić, Župnik župe svetog Josipa Radnika.

Nakon mise zadušnice u crkvu Gospe Fatimske, obilježavanje je nastavljeno komemorativnim skupom kojemu je nazočio velik broj Vukovaraca, ali i gosti iz svih krajeva Hrvatske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »