Tribina „Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 26 godina poslije“ u Solinu

solin 12
solin 12

U Solinu je dana 12. listopada 2017. godine u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin održana tribina „Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 26 godina poslije“.

Tribina je to koja se održava već treću godinu po redu, u gradovima diljem Republike Hrvatske, a u sklopu projekta „Djeca rata – nečujni krik“ financiranog sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja.

solin 12

O problematici hrvatskih branitelja govorio je tajnik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Solin gosp. Željko Baričević, koji je u svom govoru naglasio da se njihova udruga sa svojim članstvom i danas trudi aktivno sudjelovati u hrvatskom društvu i doprinositi mu, pa shodno tome organiziraju brojne humanitarne akcije, rade na projektima kojima bi zaposlili više od 100 osoba sa prostora Splitsko-dalmatinske županije, kao i aktivno pomaganje članovima udruge u ostvarivanju njihovih statusnih prava.

Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata gđa. Sandra Rapčak okupljenima je pročitala nekoliko svjedočanstava djece Vukovara, te nakon toga prezentirala rezultate ankete „Djeca rata – nečujni krik“ koju je udruga provodila među svojim članstvom 2015. godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »